Terorismus - Leicmanová, Pavla (2006)
Ve své diplomové práci bych chtěla především upozornit na nebezpečí islámského terorismu, který téměř vytlačil ostatní formy terorismu a jako jediný se projevuje v celoplanetárním měřítku. Dále bych ráda podrobila rozboru jednotlivé formy terorismu, teroristické skupiny, jejich představitele, členy a sponzory, načrtla jejich cíle a přiřadila jim útoky, k nimž se hrdě hlásí či z nichž jsou podezírány.