Vyživovací povinnost rodičů k dětem - Hillová, Zuzana (2006)
Institut výživného, poskytovaného dítěti, je jedním ze základních institutů rodinného práva. Platná právní úprava definuje výživné jako zákonný nárok dítěte na poskytnutí prostředků k jeho živobytí, a to vůči rodičům, který trvá do té doby, dokud děti nejsou samy sebe schopny živit.