Vyživovací povinnost a dobré mravy - Pecháčková, Eva; Králíčková, Zdeňka, 1968-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2006)
Diplomová práce se soustředí na problematiku vyživovací povinnosti a dobré mravy, hlavně na uplatnění negativního kritéria dobrých mravů pro přiznání výživného podle zákona o rodině. V této práci nejsou analyzovány všechny vyživovací povinnosti obsažené v části třetí zákona o rodině, ale pozornost je soustředěna pouze na vybrané druhy.
The maintenance duty and the issue of good morals are frequently discussed topics. The topic is very broad, even the whole part three of the Family Act deals with maintenance and alimony. This thesis does not take into account all types of maintenance duty, it concentrates on selected types and analyzes them in connection with the negative precondition for the assesssment of maintenance, i.e. good morals.
Vedoucí práce: Zdeňka Králíčková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: dobré mravy (právo); rodinné vztahy; vyživovací povinnost; family relationships; family relations; good morals (law); support (domestic relations); diplomové práce