Vyživovací povinnost a dobré mravy - Pecháčková, Eva (2006)
Diplomová práce se soustředí na problematiku vyživovací povinnosti a dobré mravy, hlavně na uplatnění negativního kritéria dobrých mravů pro přiznání výživného podle zákona o rodině. V této práci nejsou analyzovány všechny vyživovací povinnosti obsažené v části třetí zákona o rodině, ale pozornost je soustředěna pouze na vybrané druhy.