Alternativní formy soužití - Boňková, Eva (2006)
Stejně jako jakákoli jiná právní a společenská problematika, týká se otázka soužití osob stejného i opačného pohlaví nás všech. Každý, kdo se dnes brání jakékoli právní úpravě na tomto poli, zavírá oči před společenskou realitou, která, ač se možná nedotýká bezprostředně jeho, se může týkat v budoucnu jeho dětí, jeho nejbližšího okolí.