Pěstounská péče - Kubinová, Alžběta (2006)
Diplomová práce popisuje a kriticky hodnotí právní úpravu pěstounské péče de lege lata i ferenda a aplikaci právní úpravy v praxi. První kapitola stručně pojednává o historii pěstounské péče. Druhá kapitola vymezuje pojem, účel a funkce pěstounské péče, a to s přihlédnutím k právům dítěte, a dále seznamuje s jednotlivými druhy pěstounské péče známými ve světě. Třetí kapitola se zabývá podrobným popisem a rozborem právní úpravy pěstounské péče de lege lata.