Inflace, nezaměstnanost a Phillipsova křivka v ČR - Kotlán, Igor, 1974- (2006)
Cílem práce je shrnutí jednotlivých podob a přístupů k Phillipsově křivce a také potvrdit převládající názor, že existuje negativní vztah mezi nezaměstnaností a inflací v krátkém období i v České republice. Nedílnou součástí je prezentace některých přístupů k Phillipsově křivce, a to směrem od kauzality nezaměstnanost (ekonomický růst) - inflace a naopak. Klíčovým se jeví hledání doporočení pro centrální autority a normotvůrce.