Obecné užívání pozemních komunikací - Nosek, Jaromír; Jurníková, Jana, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
Práce pojednává o právních vztazích v oblasti užívání pozemních komunikací. V historickém srovnání je sledován vývoj v právní regulaci silničního provozu. Určitá část je věnována komparaci mezi režimem obecného a zvláštního užívání. Mimo jiné je zde sledován vývoj ve vlastnictví pozemních komunikací, správa a údržby včetně státního odborného dozoru.
This work deals with right of natural user of surface communications and describe legal regulations of street traffic and his system.
Vedoucí práce: Jana Jurníková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: pozemní komunikace; roads and highways; diplomové práce