Obecné užívání pozemních komunikací - Nosek, Jaromír (2006)
Práce pojednává o právních vztazích v oblasti užívání pozemních komunikací. V historickém srovnání je sledován vývoj v právní regulaci silničního provozu. Určitá část je věnována komparaci mezi režimem obecného a zvláštního užívání. Mimo jiné je zde sledován vývoj ve vlastnictví pozemních komunikací, správa a údržby včetně státního odborného dozoru.