Svobodný přístup k informacím - Vašáková, Klára (2006)
Diplomová práce se věnuje právu na svobodný přístup k informacím ve vztahu k veřejné správě v České republice. Práce zachycuje důsledky zákona č. 61/2006 Sb., kterým se mění zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Tato práce by neměla být pouze komentářem nové právní úpravy. Měla by se stát především návodem pro žadatele o poskytnutí informace, stejně jako by měla upozornit na nejproblematičtější pasáže zákona a úskalí jeho aplikace. Jsou popsány případy ze soudní praxe, stejně jako dotazy, které byly reálně řešeny v internetové Poradně.