Ochrana kulturních památek - Magrot, Miroslav (2006)
Práce se zaměřuje především na posouzení a zhdonocení právních aspektů ochrany nemovitých kulturních památek v České republice. Dotýká se také systému státní památkové péče a její organizace v České republice a reflektuje také problematiku zápisu kulturních památek na Seznam světového dědictví UNESCO.