Pojmové znaky právnické osoby - Bílková, Aneta (2006)
Téma mé záverečné práce jsem pojala vymezením pojmu právnických osob, poté zhodnocením koncepce právnických osob v historickém kontextu a dále jsem se zabývala již vymezením jednotlivých pojmových znaků právnických osob, se zhodnocením zejména platného současného stavu a v neposlední řadě kategorizací právnických osob, přičemž jsem se blížeji specifikovala jednotlivé typy právnických osob.