Veřejná prospěšnost - Dostál, Jiří (2006)
Práce veřejná prospěšnost se zabývá právním jevem, který je přítomen v právním řádu, ačkoliv není striktně definován.Zabývá se souvislostmi s právem spolkovým, nadačním aj.Věnuje se také organizaci neziskového sektoru a případnými dańovými úpravami, které mají rovněž souvislost s veřejnou prospěšností.Práce se zabývá i podobami, které veřejná prospěšmost má a jejímu významu v právním řádu i společnosti.Nabízí i řešení v oblasti dańových úlev za jejich činnost.