Představenstvo akciové společnosti - Jesenská, Jana; Pokorná, Jarmila, 1955-2023; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2006)
Diplomová práce na téma Představenstvo akciové společnosti podává ucelený obraz české úpravy tohoto statutárního orgánu. Pět kapitol začíná definicí orgánu, uvádí předpoklady výkonu funkce člena představenstva, definuje způsoby vzniku a zániku funkce, nebyla opomenuta ani problematika zákazu vnitřního obchodování nebo zákazu konkurence.
This paper deals with the executive management of the public limited company in the Czech republic, with no comparison to any foreign laws. The work is divided into five sections, the first one gives the definition of the executive management, others lay down the requirements of the function, possibilities how to reach the function and other important things mentioned in the Czech law.
Vedoucí práce: Jarmila Pokorná.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: akciové společnosti; joint-stock companies; diplomové práce