Představenstvo akciové společnosti - Jesenská, Jana (2006)
Diplomová práce na téma Představenstvo akciové společnosti podává ucelený obraz české úpravy tohoto statutárního orgánu. Pět kapitol začíná definicí orgánu, uvádí předpoklady výkonu funkce člena představenstva, definuje způsoby vzniku a zániku funkce, nebyla opomenuta ani problematika zákazu vnitřního obchodování nebo zákazu konkurence.