Odraz zhoršení mezinárodní i vnitřní situace v československém zákonodárství let 1933 - 1936 - Lišková, Eva; Vojáček, Ladislav, 1952-; Masarykova univerzita. Katedra dějin státu a práva (2006)
Zhoršení mezinárodní a vnitropolitické situace se projevilo v zákonodárství v letech 1933 - 1936. Nejdříve byly přijaty zákony a opatření na odvracení důsledků Velké hospodářské krize, poté následovala snaha o stabilizaci vnitřních politických poměrů. Po zklidnění vnitřní situace byla obrácena pozornost na vzrůstající vnější nebezpečí ohrožující republiku, proto byly přijaty právní normy zaměřené na obranu a ochranu Československa.
The years 1933 1936 in Europe and also in the world were really crucial moments. The Czechoslovakian legislation reflected the international situation in its national situation. Firstly the economic situation hardly damaged by the Depression was solved, then then succeeded acts concerned on ensuring domestic affairs. After that the legislation concerned on building the strong defence against absolute dictatorship in neighbourhood.
Vedoucí práce: Ladislav Vojáček.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: právní dějiny; zákonodárství; history of law; legislation; diplomové práce