Principy evropského smluvního práva a transformace Římské úmluvy o právu rozhodném pro závazky ze smluv - Nový, Zdeněk (2006)
Tato práce se zabývá volbou Principů evropského smluvního práva podle Návrhu Nařízení EU o právu rozhodném pro smluvní závazkové vztahy a zkoumá možné důsledky této volby. V procesu transformace Římské úmluvy o právu rozhodném pro smluvní závazkové vztahy nastává proměna volby práva v evropském mezinárodním právu soukromém.