Nároky rozvedeného manžela : vyživovací povinnost - Axmannová, Nikola (2006)
Diplomová práce pojednává o vyživovací povinnosti mezi rozvedenými manžely. Konkrétně o její historii, vzniku, podmínkách přiznání, výši, vzájemných vztazích jednotlivých druhů výživného a zániku výživného v České republice, na Slovensku, Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku. Práce se také věnuje srovnání jednotlivých právní úprav výživného mezi rozvedenými manžely v těchto zemích.