Vyživovací povinnost mezi manžely a mezi rozvedenými manžely - Blokešová, Karin; Hrušáková, Milana, 1952-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2006)
Tématem mé diplomové práce je Vyživovací povinnost mezi manžely a mezi rozvedenými manžely. První část obsahuje českou, slovenskou a polskou úpravu vyživovací povinnoati mezi manžely a je rozčleněna do kapitol vznik vyživovací povinnosti, rozsah a trvání, řízení a zánik. Především vymezuje postavení vyživovací povinnosti mezi ostatními manželskými povinnostmi.
Name is the maimtenance duty between spouses and between divorced spouses. First part contains the czech, slovak and polish legal form of the beginning, extend, proceeding and ending of the maintenance duty between spouses. Second part contains a comparison of the czech, slovak, polish, german and italian legal form.
Vedoucí práce: Milana Hrušáková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: manželství; rozvod; vyživovací povinnost; divorce; marriage; support (domestic relations); diplomové práce