Právní postavení nezletilého rodiče - Kostrhounová, Eva (2006)
Téma této diplomové práce se nazývá "Právní postavení nezletilého rodiče". Zaměřila jsem se na postavení nezletilého rodiče ve vztahu jeho souhlasu s osvojením, k rodičovské zodpovědnosti a práv a povinností z ní vyplývajících a dále na určení jména a příjmení nezletilým rodičem. Mým úkolem bylo také porovnat českou právní úpravu se slovenskou právní úpravou.