Vztah mezinárodních smluv o přepravě k Úmluvě OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží se zaměřením na konstrukci dodacích podmínek - Svobodová, Romana (2006)
Předmětem této diplomové práce je vymezení mezinárodní kupní smlouvy, mezinárodních smluv o přepravě a konstrukce dodací podmínky v režimu Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží, Úmluvy o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) a Úmluvy o mezinárodní železniční přepravě (COTIF). Zároveň se tato práce zabývá problematikou vztahu mezinárodních smluv o přepravě k Úmluvě OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží a Mezinárodním pravidlům pro výklad dodacích doložek INCOTERMS. V rámci této práce je rovněž řešena problematika pojištění mezinárodní železniční a silniční přepravy.