Dokumentární akreditiv - Frídlová, Monika (2006)
Dokumentární akreditiv (Documentary Credit, Lettre of Credit, L/C) představuje písemný závazek banky, vystavený na základě žádosti jejího klienta (příkazce, kupujícího), že poskytne plnění stanovené v akreditivu třetí osobě (pověřenému, beneficientovi, prodávajícímu), budou-li do určité doby splněny akreditivní podmínky.