Šikana ve škole (psychologické a právní aspekty) - Šimák, Pavel; Houbová, Drahomíra, 1951-; Masarykova univerzita. Katedra právní teorie (2006)
Tato práce pojednává o široké problematice šikany ve škole z pohledu sociální psychologie. Rozebírá příčiny, podoby a následky násilí a pocity jednotlivých aktérů, věnuje se právním i neprávním prostředkům obrany a uvádí některé úvahy de lege ferenda o boji s šikanou.
This thesis deals with the broad issue of bullying at school in the view of social psychology. It analyses causes, forms and consequences of violence, feelings of various persons involved, follows legal and non-legal means of defence and presents some considerations de lege ferenda about struggle against bullying.
Vedoucí práce: Drahomíra Houbová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: šikana; bullying; diplomové práce