Šikana ve škole (psychologické a právní aspekty) - Šimák, Pavel (2006)
Tato práce pojednává o široké problematice šikany ve škole z pohledu sociální psychologie. Rozebírá příčiny, podoby a následky násilí a pocity jednotlivých aktérů, věnuje se právním i neprávním prostředkům obrany a uvádí některé úvahy de lege ferenda o boji s šikanou.