Trestněprávní aspekty domácího násilí - Holá, Irena, 1981- (2006)
Ve své první části práce vymezuje pojem domácího násilí, specifika, způsoby páchání a některé kriminologické aspekty tohoto fenoménu. Hlavní část analyzuje trestněprávní aspekty domácího násilí v české právní úpravě, a to jak hmotně právní ( se zaměřením na trestný čin týrání osoby žijící ve společném bytě nebo domě), tak procesně právní ( se zaměřením na postavení oběti domácího násilí v trestním řízení).