Nejvyšší kontrolní úřad a kontrola jím vykonávaná - Hrušovská, Lucie (2006)
Diplomová práce se zabývá pojmem kontroly ve veřejné správě v České republice a představuje Nejvyšší kontrolní úřad jako jeden z prvků systému této kontroly. Práce vymezuje postavení a působnosti Úřadu, kontrolu jím prováděnou a nakonec hodnocení právní úpravy Úřadu z hlediska mezinárodních požadavků.