Skončení pracovního poměru ze strany zaměstnance - Vaňková, Lucie (2006)
V české odborné literatuře téměř absentuje ucelené pojednání o tom, jakými způsoby může zaměstnanec skončit pracovní poměr, jaká má v souvislosti s tím práva a povinnosti, a jaká má práva a povinnosti i zaměstnavatel při skončení pracovního poměru ze strany zaměstnance. Touto diplomovou prací bych tedy chtěla podat přehled o možnostech skončení pracovního poměru ze strany zaměstnance, o nárocích s tím spojených, a dále také o úpravách skončení pracovního poměru ze strany zaměstnance v některých jiných členských zemích Evropské unie (konkrétně v Rakousku, Německu a na Slovensku), a naposledy o úpravě této problematiky v návrhu nového zákoníku práce v kapitole o právní úpravě de lege ferenda.