Problematika nájemního bydlení v České republice : zaměřeno na nájemné - Oliva, Petr (2006)
Tato práce se zabývá problematikou nájemního bydlení v České republice, a zaměřena je především na úpravu nájemného z bytu. V oblasti nájemního bydlení byly právní vztahy týkající se nájmu bytu značně deformované špatnou legislativou z období vlády komunistické strany. Práce pojednává o obecné úpravě nájemního bydlení, obsahuje historický nástin vývoje právní úpravy od doby první Československé republiky