Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace - Chmela, Ondřej (2006)
Tato práce se zabývá normami, které chrání osobnostní práva fyzických osob. Z těchto norem pak zejména Listinou základních práv a svobod, občanským zákoníkem a trestním zákonem. Také se zabývá případy, kdy tyto normy při aplikaci naráží na limity, které jsou buď dopředu jasně dané jinou právní normou, nebo orgán aplikující právní normu z vrchnostenské pozice dá přednost jinému právem chráněnému zájmu, který se v ten okamžik jeví případnějším.