Válečný komunismus - represivní systém sovětského Ruska - Buzek, Lukáš, 1983- (2006)
Práce se zabývá fenoménem Válečného komunismu, jeho determinanty a dopady na realitu sovětské společnosti se zaměřením na oblast práva a ekonomiky. Cílem práce bylo především postihnout zvláštnosti budování právního řádu ve specifických podmínkách občanské války a ruské právní a kulturní tradice.