Zdanění darování v Evropě - Pavlačka, Radek (2006)
V úvodu práce jsou probrány pojmy z daňové teorie, další kapitola je věnována darování z pohledu soukromého práva a je sturčně popsána historii zdaňování darů v ČR. V dalších částech textu jsou uvedeny v návaznosti na českou úpravu daně darovací členěnou podle jednotlivých konstrukčních prvků rozdíly v zahraničních právních úpravách, především ve státech Evropské unie.