Ústava Evropské unie - Kimmerová, Michaela (2006)
Smlouva o Ústavě pro Evropu, jež byla podepsána v Římě roku 2004, je další významnou fází ve vývoji evropské integrace. Tato diplomová práce se snaží pojmout Ústavní smlouvu EU z více pohledů. Značná část textu je věnována rozboru obsahu samotné Ústavy, práce se ale věnuje i procesu přijetí Ústavní smlouvy či náhledu na Ústavu EU z hlediska teorie ústavnosti. Cílem diplomové práce bylo představit celkový obraz Smlouvy o Ústavě pro Evropu zasazený i do vývoje celé evropské integrace.