Právní předpisy samosprávy - Drozd, Jan (2006)
Práce popisuje význam a druhy právních předpisů základních druhů samospráv v právním rámci České republiky. Důkladně jsou rozebrány především obecně závazné vyhlášky obcí a krajů a nařízení obcí a krajů. V jednotlivých kapitolách se věnuje fázím jejich vzniku, jejich schvalování, formálním náležitostem a velmi podstatnou částí práce je rovněž popis procesu jejich rušení Ústavním soudem. Poslední kapitola je věnována právním předpisům zájmových samospráv, k nimž autor řadí profesní samosprávy a samosprávu vysokoškolskou.