Policie ČR a její charakteristika - Nachtigall, Tomáš (2006)
Této práce bych rád využil ke komplexní charakteristice Policie ČR, k rozboru jejího ukotvení ve státní správě jako celku a popisu jejího zapojení do mezinárodních struktur. Neopomenu ani problematiku související (např. otázky policejní etiky či historického vývoje orgánů policejní správy). Celou práci se snažím protkat nití vlastních myšlenek, názorů a návrhů, které se vztahují nejen k dnes existujícímu stavu, ale jdou i směrem de lege ferenda.