Opravné prostředky ve správním řízení - Myslíková, Jitka (2006)
Cílem této práce je popsat opravné prostředky ve správním řízení. V obecné části je popsána veřejná správa, zákonnost ve veřejné správě a záruky zákonnosti. Ve zvláštní části rozdíl mezi opravnými prostředky a prostředky dozoru a rozdíl mezi opravnými prostředky řádnými a mimořádnými. Podrobně jsou popsány jednotlivé opravné prostředky ve správním řízení: odvolání, rozklad, obnova řízení a přezkumné řízení. Vzhledem k účinnosti nového správního řádu je práce zaměřena i na rozdíly mezi z. 71/1967 Sb. a 500/2004 Sb. Nakonec je charakterizován soudní přezkum správních rozhodnutí.