Obhajoba obžalovaného v hlavním líčení - Lavická, Petra; Nett, Alexander, 1956-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2006)
Obhajoba obžalovaného v hlavním líčení je realizací jeho práva hájit se sám či prostřednictvím zvoleného či ustanoveného obhájce v průběhu trestního stíhání. Toto právo je garantováno jak Ústavou, Listinou základních práv a svobod a mezinárodními úmluvami tak i zákonem.
Defence of the accused in the main trial is the implementation of his right to defend himself or be defended by a chosen or assigned defence lawyer during the legal prosecution. This right is guaranteed by the constitution and international agreements as well as by the law.
Vedoucí práce: Alexandr Nett.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: dokazování (právo); obhajoba; trestní řízení; criminal procedure; evidence (law); pleading; diplomové práce