Obhajoba obžalovaného v hlavním líčení - Lavická, Petra (2006)
Obhajoba obžalovaného v hlavním líčení je realizací jeho práva hájit se sám či prostřednictvím zvoleného či ustanoveného obhájce v průběhu trestního stíhání. Toto právo je garantováno jak Ústavou, Listinou základních práv a svobod a mezinárodními úmluvami tak i zákonem.