Současná právní úprava dovolání jako mimořádného opravného prostředku v civilním řízení soudním. Vazba této právní úpravy na akty komunitárního práva - Lopojdová, Irena (2006)
Institut dovolání je svým způsobem velmi významný, neboť představuje jednu z posledních možností, jak se domoci svých práv. Cílem této diplomové práce je poskytnout komplexní náhled na tento mimořádný opravný prostředek, včetně jeho vazby na akty komunitárního práva, za pomocí odborných publikací, článků a judikatury.