Současná právní úprava civilněprávních exekucí podle zák. č. 120/2001 Sb., a její srovnání s úpravou výkonu rozhodnutí podle části šesté OSŘ - Dohnal, Petr (2006)
Předkládaná diplomová práce se zabývá v současné době velice aktuální problematikou civilně právní exekuce, zejména pak srovnáním změn, které do právního řádu ČR přinesl v roce 2001 zákon č. 120/2001 Sb., exekuční řád. V práci jsou rozebrány nové instituty, které tento zákon do právní úpravy přináší, jak např. osoba exekutora, či generální inhibitorium a jejich návaznost na obecnou úpravu obsaženou v OSŘ.