Vztah Ústavního soudu a Nejvyššího správního soudu - Šrůtková, Jitka, 1979-; Šimíček, Vojtěch, 1969-; Masarykova univerzita. Katedra ústavního práva a politologie (2006)
Diplomová práce je zaměřena na vymezení vzájemných vztahů Ústavního soudu a Nejvyššího správního soudu. Práce je členěna na jedenáct kapitol. Druhá kapitola je věnována problematice vývoje správního soudnictví v České republice po roce 1990. Třetí kapitola obsahuje charakteristiku Ústavního soudu a Nejvyššího správního soudu za účelem rozlišení a komparace jejich postavení, pravomocí a úkolů.
This work deals with the relationship between the Constitutional Court and the Supreme Administrative Court in the Czech republic. The work is divided into eleven chapters. In the second chapter there is short description of historical developement of the administrative justice after year 1990 in the Czech republic. The third chapter belongs to the description of two mentioned judicial institutions.
Vedoucí práce: Vojtěch Šimíček.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: Česko. -- Nejvyšší správní soud; ústavní soudnictví; administration of constitutional justice; diplomové práce