Regulace finančního trhu : ekonomické a právní aspekty - Vlha, Ondřej (2006)
Diplomová práce na téma Regulace finančního trhu neměla za úkol podchytit a ukázat veškerou regulaci na finančním trhu. Celou prací se prolínal přístup, který zohledňoval a upřednostňoval bankovní sektor. Diplomová práce je rozdělena na několik kapitol. Po nezbytné úvodu a kapitole věnované finančnímu trhu obecně, následuje kapitola, která se zabývá obecnou regulací a dohledem finančního trhu. Kapitola věnovaná ČNB, zejména jejímu postavení a normotvorbě představuje klíčovou kapitolu práce. Stejně důležitý význam mají i kapitoly věnované regulaci a dohledu bank a probíhající reformě regulace a dohledu finančního trhu v České republice.