Ekologické zemědělství - Koutná, Pavlína; Dudová, Jana, 1957-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2006)
Téma mé diplomové práce je Ekologické zemědělství. Práce obsahuje popis a příčiny vzniku ekologického zemědělství ve světě i u nás, dále pak vývoj legislativní úpravy ekologického zemědělství v ČR, včetně platné právní úpravy. Práce dále postihuje problematiku subjektů specializovaných na ekologické zemědělství, otázky přechodu na ekologické zemědělství a dotace s uvedením konkrétního příkladu hospodaření. V závěru uvádí možnosti dalšího vývoje ve srovnání s rakouským ekozemědělstvím.
The theme of my diploma work is The Ecological Agriculture. The work defines the organic farming and characterizes reasons of its existence and the development of legal regulation, including the effective regulations in the Czech republic. It also devotes subjects that specialize on organic farming in our country, the conversion and the system of subsidies. The possibilities of its folowing development are compared to the austrian organic farming and showed at the end of the work.
Vedoucí práce: Jana Dudová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: ekologické zemědělství; ecological agriculture; diplomové práce