Ekologické zemědělství - Koutná, Pavlína (2006)
Téma mé diplomové práce je Ekologické zemědělství. Práce obsahuje popis a příčiny vzniku ekologického zemědělství ve světě i u nás, dále pak vývoj legislativní úpravy ekologického zemědělství v ČR, včetně platné právní úpravy. Práce dále postihuje problematiku subjektů specializovaných na ekologické zemědělství, otázky přechodu na ekologické zemědělství a dotace s uvedením konkrétního příkladu hospodaření. V závěru uvádí možnosti dalšího vývoje ve srovnání s rakouským ekozemědělstvím.