Dobrovolné nástroje v ochraně životního prostředí - Cholastová, Hana (2006)
Práce se týká dobrovolných nástrojů v ochraně životního prostředí. Dobrovolné nástroje rozděluji do tří skupin: jednostranné závazky znečišťovatelů, dobrovolné dohody, dobrovolné programy iniciované veřejnou institucí. V rámci těchto tří skupin se v dalším textu práce zabývám jednotlivýmí dobrovolnými nástroji a tyto vymezuji. Práce se také zabývá právními aspekty ekoznačení, a to z hlediska zákona o ochranných známkách, práva nekalé soutěže a z hlediska ochrany spotřebitele.