Právní záruky ochrany veřejného zdraví - Belkovová, Klára (2006)
S ohledem na zadání je práce zaměřena především na českou právní úpravu ochrany veřejného zdraví. Stěžejním bodem jsou vybrané kapitoly z materie obou hlavních obecných předpisů a některé související právní pojmy a insituty. Následuje popis institucionálního zabezpečení a úprava ochrany veřejného zdraví na komunitární úrovni.