Mezinárodní červený kříž - Režňáková, Monika (2006)
Mezinárodní výbor a myšlenka, kterou představuje, byla ve své době zcela jistě jedinečná a do té doby nerealizovaný projekt, jak bychom řekli v dnešním slova smyslu. Nedomnívám se, že by se některé osoby v 19. a posléze v první polovině 20. století nevěnovali charitativní činnosti, ovšem vždy to byli jednotlivci ať už na vnitrostátní rovině, tím spíše na mezinárodní úrovni. Mezinárodní výbor je bezesporu mezinárodní nevládní humanitární organizace.