Mezinárodní spolupráce při správě daní - Schillerová, Petra; Mrkývka, Petr, 1964-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
Mezinárodní spolupráce při správě daní je jedním z efektivních prostředků boje proti mezinárodnímu vyhýbání se daním a daňovým únikům. Výměna informací se zahraničními daňovými správami přispívá ke zjištění velkého množství údajů o daňových subjektech, které by daňová správa sama nebyla schopna zjistit bez zahraniční pomoci. S postupnou liberalizací a globalizací národních ekonomik její význam neustále narůstá. Před vstupem České republiky do Evropské unie byla mezinárodní spolupráce při výměně informací realizována pouze na základě mezinárodních smluv, jimiž je Česká republika vázána.
International cooperation in tax administration is one of the most effective measures in the fight against international tax avoidance and tax evasion. The exchange of information between foreign tax authorities aids in locating a large quantity of tax data which the authorities by themselves would be incapable of uncovering without foreign assistance. Its importance is constantly growing with the gradual liberalization and globalization of national economies. Prior to the entry of the Czech Republic into the European Union.
Vedoucí práce: Petr Mrkývka.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: finanční politika; mezinárodní spolupráce; správa daní; financial policy; international cooperation; tax administration; diplomové práce