Mezinárodní spolupráce při správě daní - Schillerová, Petra (2006)
Mezinárodní spolupráce při správě daní je jedním z efektivních prostředků boje proti mezinárodnímu vyhýbání se daním a daňovým únikům. Výměna informací se zahraničními daňovými správami přispívá ke zjištění velkého množství údajů o daňových subjektech, které by daňová správa sama nebyla schopna zjistit bez zahraniční pomoci. S postupnou liberalizací a globalizací národních ekonomik její význam neustále narůstá. Před vstupem České republiky do Evropské unie byla mezinárodní spolupráce při výměně informací realizována pouze na základě mezinárodních smluv, jimiž je Česká republika vázána.