Práva pacientů - Hvězdová, Kateřina (2006)
Tato práce se zaměřuje na práva pacientů, konkrétně na právo na informace o zdravotním stavu, právo na dodržování mlčenlivosti ze strany zdravotních pracovníků, právo na udělení nebo odepření informovaného souhlasu s lékařským zákrokem, a to vždy z pohledu mezinárodní a vnitrostátní právní úpravy.