Právna úprava ochrany l'udských práv v EÚ - Trúchla, Dominika (2006)
V mojej práci rozoberám právnu úpravu ochrany ľudských práv v EÚ v komplexnej podobe a zároveň hľadám riešenie ľudsko-právneho deficitu na úrovni ES/EÚ. V práve komunitárnom analyzujem úpravu ľudských práv v práve primárnom a sekundárnom, zameriavam sa na judikatúru ESD v oblasti ľudských práv. V tejto súvislosti rozoberám vzťah slobôd vnútorného trhu a ľudských práv. Na úniovej úrovni analyzujem úpravu v druhom a treťom pilieri a zaoberám sa návrhom Komisie na zriadenie Agentúry EÚ pre základné práva vo Viedni.